Winter In De Loenense Bossen

Adembenemend mooi is de winter in de Loenense Bossen. Gisteren heeft het flink gesneeuwd en vanmorgen vroeg zijn we er met zijn tweeën op uitgetrokken, met de camera in de aanslag, om de witte wereld van de Veluwe vast te leggen.

In het donker om kwart over zeven hebben we ons dik ingepakt, onze bergschoenen aangetrokken en zijn we de sneeuw ingestapt. Foto’s kun je dan nog niet maken maar we hadden plezier met het volgen van sporen die van herten en van vossen leken te zijn. Om kwart voor acht was het al zo goed als licht, veel eerder dan gebruikelijk wanneer ik op de fiets naar mijn werk rij. De sneeuw geeft een extra dimensie licht aan de ochtendschemering.

Om de paar momenten stonden we stil om een ontelbaar aantal plaatjes te schieten, de één nog schitterender dan de ander. Een selectie vind je hieronder.

Maar foto’s zeggen niet zoveel. Eigenlijk zou je zelf de winter in de Loenense Bossen moeten zien hier, met eigen ogen, en met de vrieskou door je neusgaten. En wil je een nachtje overblijven, we hebben een bed en ontbijt voor je klaarstaan.

Klik op een onderstaande foto om de slideshow te starten.

Weet je al wat de baard van Koning Winter is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *