Nieuwe kippies op ons erf.

Vandaag even onze nieuwe bewoners introduceren. Twee dames die wat af kakelen. Nee even voor de duidelijkheid ik ben het niet. Na de dood van de leidster van onze chickies, door een steenmarter of bunzing, hebben we besloten om er dan maar 2 bij te nemen. 1 is ook zo zielig toch. Het viel inderdaad niet mee om deze piepkuikens te introduceren bij de een jaar oudere pubers. Duidelijk een kwestie van wie is de baas en de nieuwe leidster. Samen op stok daar doen we niet aan. Slapen jullie maar buiten moeten ze gedacht hebben. Na een maand gaat het nu redelijk goed en liggen ze zusterlijk naast elkaar te zonnebaden. Of zoals kippen dat doen te zandbadderen. 

 

 

Voor degene die het gemist hebben 2 maanden geleden is er dus een kip van ons gegrepen door waarschijnlijk een steenmarter. Dat zeggen de buren en die kunnen het weten. De buren hebben toch net iets meer verstand van wat hier in de bossen rond Loenen zich allemaal afspeelt. 

Natuurlijk even opgezocht en ze zouden wel eens gelijk kunnen hebben.    Helaas hadden wij op dat moment nog niet de kennis om te weten dat steenmarters door gaten komen van 3 centimeter. We gingen ervan uit dat de kippies veilig zaten in hun ren en daarom lieten wij het nachthok open. Verkeerd gedacht. Na een hels kabaal  midden in de nacht stond ik met een stuipende kip in mijn handen. Me afvragend of ik hiermee naar de dierenarts kon. Dat was niet meer nodig. Kippie had na 5 minuten het aardse leven verruild voor het hemelse en ligt nu op de kippen begraafplaats achterin de tuin.

Afvragend hoe nodeloos dit was. Kip dood en de steenmarter had nu nog niets te eten. Ik vroeg  me heel even af of ik dan misschien toch maar die kippensoep moest gaan maken. Heel kort maar  hoor want daar ben ik dan toch weer iets te stads voor. Maar goed kip heeft een mooie plechtigheid gehad en we missen haar erg. Deze lieverd had toch wel een hoog aaibaarheids- gehalte, liep ook overal met je mee en hielp het onkruid wieden. Soms iets meer dan onkruid maar dat vergeven we haar. Helaas voor haar zoals een kat 7 levens heeft, had zij er maar 2. In december nog een aanval van een Havik overleeft maar dit was dan toch een brug te ver. HELAAS. 

 

 

Maar goed de chickies doen het goed. Gaten in de ren zijn hermetisch afgesloten en ondanks dat doen we het nachthok toch maar dicht voor de zekerheid. Een slim beest die nu nog binnenkomt. Als het goed is hebben we weer volledig eigen eitjes voor de B&B vanaf december. Nu doen we het nog met de scharreleieren van de buren. Echte scharreleieren altijd lekker toch. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *