Een heerlijk ontbijt met de bekende granola van B&B de Loenense Bossen.

granola toetje B&B de Loenense Bossen

Granola bij het uitgebreide ontbijt van B&B de Loenense Bossen.

 

Ontbijt met Granola

B&B de Loenense Bossen staat bekend om zijn heerlijke, uitgebreide ontbijtjes. Wanneer je de site van Booking.com opent zie je dit regelmatig terugkomen bij de evaluaties en in ons gastenboek. 

Regelmatig krijgen we de vraag wat het recept is van het heerlijke “toetje”. Het was natuurlijk even de vraag of we deze prijs zouden geven maar waarom niet. Ik deel graag dus bij deze ook mijn heerlijke recept van mijn Granola “toetje”. 

Niet helemaal mijn recept maar met wat toevoegingen en aanpassingen van verschillende ingrediënten mag ik het wel eigen noemen, vind ik zelf. 

Het recept

Daar komt hij dan:

Granola B&B De Loenense Bossen
Alle ingrediënten gekocht bij de webshop van www.denotenshop.nl.
  • 125 gram  grove havermout
  • 30 gram  lijnzaad (heel)
  • 100 gram Omega zadenmix
  • 125 gram peacan noten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels kokos rasp
  • 3 eetlepels Agave siroop
  • 1.5 eetlepel kaneel
  • 1.5 eetlepel kardemom
  • zn een snufje zout

 

 

Al deze ingrediënten koop ik altijd bij de www.denotenshop.nl lekker makkelijk en ze bezorgen thuis. Zowel verkrijgbaar in kleine hoeveelheden als in bulkverpakkingen. Altijd makkelijk als ik mijn Granola nog eens wil gaan verkopen via de site. Wie weet.  

Meng alle vaste ingrediënten door elkaar en doe daarna alle vloeibare ingrediënten erbij daarna goed mengen.  

In de oven

Oven voorverwarmen op 180 graden (geen hete lucht dat gaat te hard). Bakpapier in het bakblik leggen en het granola mengsel hierin verdelen. 10 minuten  in de oven. Daarna uit de oven halen goed husselen op het bakblik en nogmaals 10 minuten in de oven doen. Wel heel goed in de gaten houden want het moet natuurlijk niet zwart worden. 

 

Granola toetje B&B De Loenense Bossen

 

Goed af laten koelen en je kan het daarna wel een tijdje bewaren in een luchtdicht doosje. Lang bewaren daar krijgt het bij ons geen kans voor   want voor dat ik het weet kan ik weer een nieuwe voorraad maken. 

De Granola serveer ik met Griekse Yoghurt 10% en bosbessen. Aardbeien of ander fruit kan natuurlijk ook. 

Eet smakelijk

Maar wanneer je geen zin hebt om dit te maken ben je natuurlijk ook van harte uitgenodigd om een overnachting te boeken in onze B&B de Loenense Bossen en ik beloof je mijn heerlijke Granola Toetje. 

 

 

1 reactie op Een heerlijk ontbijt met de bekende granola van B&B de Loenense Bossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *