De Gele Zwerfkeien Route

logo Bed and Breakfast de loenense bossenHet is koud én vries-stralend weer. Ik heb mijn winterjas dicht gedaan en mijn handschoenen aan. Vandaag ga ik de gele zwerfkeien route lopen. Deze start bij de Schaapskooi, zo’n kilometer van huis, maar ik pak de route al na zo’n 400 meter op. De route gaat door de gebieden van het Geldersch Landschap en Kasteelen, Landgoed Groenouwe en Natuurmonumenten.

Deze wandeling van 13,5 kilometer loopt door zeer afwisselend landschap. Zo loop ik op een gegeven moment door dichte bossen, stijgend en dalend over kronkelige smalle paadjes, en dan kijk ik weer uit over een weidse heide met vergezichten tot aan de horizon. schaapskudde op de heiHet is ook altijd leuk als je pad dwars door een schaapskudde voert die over de hei wordt geleid door de schaapsherder met zijn twee honden.

De meeste tijd hoor ik alleen het ruisen van de boomtoppen en mijn eigen voetstappen. Heel soms kom ik een groepje mountainbikers tegen dat me vriendelijk groet, soms een paar andere wandelaars. De foto’s die ik langs de gele zwerfkeien route heb gemaakt zouden voor zich kunnen spreken maar ik denk niet dat ze de rust en stilte kunnen vangen die ik nu ervaar. Het is genieten langs deze prachtige bos- en heidepaden. De route is nog vrij recent (geopend 14 april 2018) en superduidelijk aangegeven met gele pijlen op grote zwerfkeien langs de weg.de gele zwerfkeien route

Op de website www.vriendenloenensebossen.nl en hun Facebook staat meer informatie over de gele zwerfkeien route. bos gele zwerfkeien routebos en hei gele zwerfkeienroute

2 reacties op De Gele Zwerfkeien Route

  1. Het ziet er heel mooi en relaxed uit.
    Prachtige omgeving om te wandelen.
    We zijn zeker van plan om bij jullie een keer te boeken en komen wel met de motor! (Goldwing, een rustige geluid!) In het voorjaar nemen we contact op!
    Voor nu Ton en Annemieke, heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *