De 4-daagse van Apeldoorn

De 4-daagse van Apeldoorn gelopen

Zo daar zijn we weer. Het is alweer een tijdje geleden dat we een berichtje op onze site hebben geschreven. Druk, druk, druk zal ik maar zeggen.

Goed teken natuurlijk want dat betekent veel gasten. Sinds het voorjaar loopt het heel goed en onze gasten zijn zeer tevreden.

Vakantie?

Afgelopen week hebben we even een week vakantie voor ons zelf ingepland. Nou ja, vakantie, we zijn behoorlijk actief geweest want we hebben de 4-daagse van Apeldoorn gelopen. Weliswaar nog geen 50 km maar daar gaan we voor trainen. Veel wandelen hier is geen straf want vervelen doe je je hier niet gauw.

de 4-daagse van ApeldoornDe paadjes door het bos zijn ieder seizoen weer anders en al denk je nu weet ik het wel dan kan je toch weer voor verrassingen komen te staan. De mooiste bloemen staan in het bos, schitterende struiken met bosbessen, en bramen. Nog een beetje te vroeg om te plukken en ik ben ook wel benieuwd of je de kans krijgt om ze rijp te plukken want de zwijntjes vinden ze waarschijnlijk ook heel lekker.

Vroeg op pad zorgt ervoor dat je het nodige wild tegenkomt van jonge zwijntjes met mama’s en papa’s waarbij papa de omgeving goed in de gaten houdt en met een zwaar geknor aangeeft dat er gevaar dreigt en alle zwijntjes in een keer wegstuiven. Wat een mooi jong spul.

Ook herten laten zich geregeld zien maar voor je de kans hebt om een foto te maken zijn ze hem al gesmeerd. Vaak hebben ze jou eerder door dan andersom maar wat een prachtige dieren ook. Met zonsopkomst of zonsondergang langs de bosrand heb je de meeste kans om wild tegen te komen

Vier prachtige wandelingen

Maar goed even terug komend op de 4-daagse van Apeldoorn. Deze moest natuurlijk wel gelopen worden want we moeten nog steeds wel integreren en weten in wat voor een mooie omgeving wij wonen. Natuurlijk ook handig om aan de gasten te kunnen vertellen waar de mooie plekjes te vinden zijn.  Nou en die zijn er hoor. Rond Apeldoorn 4 verschillende wandelingen gedaan. Richting Loenen, Paleis het Loo, met zijn mooie tuinen.

De derde dag gingen we richting Hoog Soeren en deze was het zwaarst want het zegt het al: dit was flink klimmen.  De Laatste dag was richting Hoenderloo, ook zo mooi. Heerlijk wandelweer was het deze week, niet te warm en wel droog. Wat wil je nog meer. De weergoden waren met ons . De laatste dag op tijd over de finish en voor de buien naar huis kunnen fietsen want daarna ging het flink los. Goed voor de plantjes zal ik maar zeggen want die konden wel wat vocht gebruiken.

Samen met de gasten lopen volgend jaar?

De week van de 4 daagse was de Bed & Breakfast gesloten maar volgend jaar willen we gasten uitnodigen om net als wij de 4 daagse van Apeldoorn te gaan lopen. Geen ontbijt op de kamer maar gewoon bij ons aan tafel en ‘s avonds een stevige maaltijd. Misschien is dit wat voor jou. Denk er maar eens over na. Je zal er geen spijt van krijgen.

Veel mogelijkheden in afstanden zijn er ook. Je kan kiezen tussen de 12, 20, 30, 40 of 50 km dus misschien een goede opwarming voor de 4daagse van Nijmegen de week erna. Het verschil met Nijmegen is dat het in Apeldoorn minder massaal is en je alle 4 de dagen door de natuur loopt. Weinig asfalt en veel bossen.

Laat maar horen wanneer je belangstelling hebt. We hebben maar 2 kamers dus vol is vol.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *